Mitt häst- och hundintresse har funnit så länge jag kan minnas.

 

Jag, Anna, är uppvuxen med hundar omkring mig.

Mina föräldrar har kennel under namnet Trollsången.

Min första egna hund var en cavalier king charles spaniel, Trollsångens Honeysuckle Rose - "Frida".

Frida var som en typsik cavalier, älskade allt och alla.

1996 fick jag en shetland sheepdog, Schandarms Blue Nun "Blossom", då tanken var att jag skulle träna och tävla agility, men tyvärr så tyckte jag att det var roligare än Blossom...

 

Min första husky köpte mamma, Qashiwas Air of Luxury "Siri". Fast det blev så att Siri blev min i stället.

Vi valde helt enkelt varandra... Efter några år kände jag att jag vill ha en till husky. Då fanns äntligen min "Astrid", Qashiwas Italian Style. Det var nämligen så när vi parade Siri med "Pentti" (Kristari´s Firelitbychipsohoy) så sa jag "Om det blir en tik ska jag behålla henne, och döpa den till Astrid". Men, det blev bara två snygga hanar i Siris kull så jag valde att köpa en tik 2003 från samma kennel som Siri.

 

2000 tävlade jag i Junior Handling med Siri, INTUCH NUCH Qashiwas Air of Luxury.

Första tävlingen kvalade vi till SM som gick i samband med HUND 2000. Väl där kvalade jag in till finalen som

en av de tio bästa. Jag blev kvar bland de fem som får en "lånehund". Vi fick gå ut en liten stund och lära känna "våran" nya hund. Rasen det året var västgötaspets. Jag slutade som reserv (femma)! Jippi!

 

2004 kom "Zaffran", INTUCH NUCH EEUCH Airescot Royal Rose, till oss. Även denna gång var det min mamma som köpte och jag adopterade.

 

2007 köpte jag ”Nellie”, Airescot Spring Sunday, som är kullsyster till en av min mammas tikar. Nellie bodde i Norge till 8 månaders ålder så jag köpte henne som omplacering.

 

2008 parade vi Zaffran i Neapel, Italien, med Sobresalto Tally Ho. Det blev en tik i kullen, Trollsångens Giovanna di Napoli, ”Curry”. Curry blev kvar hos mig.

 

Läs gärna mer under rubriken hundarna.

 

2009 sökte jag, och beviljades, kennelnamnet Ideryds. Jag har ännu ingen avelsverksamhet men var säker på vilket kennelnamn jag vill använda i framtiden.

 

Min första häst, Blondy, fick jag när jag var 5 år. Blondy var en sann vän, henne hade jag många roliga stunder med. Blondy fick fem föl hos oss - Flinga RS 3130, Birk Antonson, Kivi, Schablon och Popcorn.

 

Jag växte och blev längre och 1991 köpte vi en dartmoorponny, Darnbrook Heather RD 18. "Hedda" fick två föl hos oss - Sign of Spring "Signe" och Mercedes ...Så Klart! "Messi". Hedda och Messi är såld till Stall Balans, Luleå.

 

1995 köptes en dartmoorhingst in, Shilstone Rocks Snowlord RD 10 "Bore". Mer om "Bore" under rubriken hästarna.

 

1997 var det dags att ha ytterligare en större ponny, och nu blev det en connemara, Irish Dream RC 972. "Drömmen" var en kanonponny att lära sig rida "ordentligt" på. Gjorde du rätt så gjorde hon rätt. "Drömmen" såldes senare som avelssto till Symphatil i Finland.

 

2005 kom första stora hästen i stallet, Mizzouri. Mer om "Myran" hittar ni under rubriken hästarna.

 

2009 köpte jag in mitt framtida avelsmaterial från England för min dartmooravel. Hingstfölet Springwater I'm all Rye, "Råger" samt ungstoet Kingshaugh Tansy. Mer om Råger och Tansy under rubriken hästarna.

 

2011 föddes Maybach ...Så Klart! "Maya" u. Tansy e. Springwater Happy Day. Tansy betäcktes i England innan hon kom till Sverige.

 

2012 föddes Maserati ..Så Klart! "Matsi" e. Bore u. Tansy

 

Jag gick på ridgymnasiet i Kalix. Man läser samhälls, kombinerat med hästar. Ridutbildningen drivs på Holmen Häst & Ridutbildning. En kanonutbildning som jag verkligen kan rekomendera om du är intresserad av hästar och ridning.

 

Sedan hösten 2010 bor jag i Linköping. Hästarna är uppstallade 1,5 mil utanför stan. Kom gärna förbi - men ring innan.