Shilstone Rocks Snowlord RD 10

 

"Bore"

Dartmoorponny, 125 cm

f. 1995

 

e. Shilstone Rocks Warlord

ue. Shilstone Rocks Darkness

“Bore” föddes 1995 på stuteri Shilstone Rocks, England.

“Bore” är en 125 cm hög dartmoorhingst med utmärkt rastyp och ett fantastiskt temperament.

"Bore" är visad med poänraden 109899 = 45 poäng och har avelsvärdeklasserna GI (Ext) + GI (Prest).

“Bore” används till både ridning och körning. Vid bruksprovet 1999 erhöll han 10-8-10-9-10 = 47p (av 50p), varav den ena 10:an är på temperamentet.

“Bore” nedärver sitt otroliga temperament och fina samarbetsvilja till sina avkommor.

“Bore” lånas ut till ponnyston av alla raser, samt fullblods- och halvblodsston i ponnystorlek.

Betäckningsavgift 2500:- varav 500:- betalas i förskott som bokningsavgift.

90 dygns dräktighet 1000:-

Dygnsavgift 50:-. Vid längre uppstallning enligt överenskommelse.

För mer information, kontakta mig gärna!

Historien om Bore...

Att Bore kom till oss var mer av en slump. Vi var på ett internationellt dartmoormöte i England då framförallt mamma fick syn på en söt liten skimmelhingst. Bore var bara ett par månader då. Men - vi skulle inte ha någon mer ponny och vi skulle definitivt inte ha någon hingst...

Mamma funderade fram och tillbaka, men till slut gick hon till Elizabeth och sa att vi ville köpa honom. Och det är nog bland det bästa köp vi någonsin gjort.

Bore kom till oss senhösten 1995. Då han var så pass liten när han kom fick han gå med våra ston först, han tydde sig väldigt till Hedda i början. Av naturliga skäl började han gå med Schamil RS 272 efter ett tag.

När Bore var ett år fick han gå på Hushällningssällskapets bete i Niemisel då vi inte hade något bete som vi tyckte var nog bra åt en ettåring.

Där gick han med en varmblodig travare, en valack som kallades för "Lilleman". "Lilleman" var ingen liten man, utan en "jätte". Han såg nog Bore som sin lilla skyddsling då vi knappt fick prata med Bore på hela den sommaren utan att "Lilleman" kom och ställde sig mellan.

När Bore var tre år visades han på premiering och godkändes för avel.

Vid 4 års ålder visades han för fortsatt godkännande och gjorde även bruksprovet, där han fick hela 47 poäng av 50 möjliga. Då var det Sverigerekord.

Bores har bara ett fåtal avkommor, varav ett diplomsto.

Bore är utan tvekan den mysigaste häst jag någonsin träffat. Som ett litet exempel - bland det bästa Bore vet är att man masserar tandköttet, även innanför kinden

Vem som helst kan rida Bore. Han skulle ALDRIG göra någonting dumt även om du aldrig har ridit eller ens träffat en häst.

När vi genom skolan ordade en Luciashow var Bore med i ett av huvudnumren - han var en ponny på en ridskola där det kom ett barn och tog lektion. "Barnet" spelades av Maria Eriksson, Kalix-Nyborg. "Barnet" blev longerad och låtsades skumpa och flaxa med armarna, viftade med benen och klängde runt halsen. Bore han bara travade på i exakt samma trav hela tiden. I mitten av sketchen "föll" "barnet" av och Bore tvärnitade direkt hon gled av. Han förstod inte att det var "på låtsas"...

Bore är en häst som ALDRIG kommer att bli till salu oavsett vilket pris. Man hittar bara en sådan häst i sitt liv och den säljer man inte...